IELTS Sınavı sıkça sorulan sorular

IELTS nedir ?

IELTS sınavı ( the International English Language Testing System ) dünyanın her yerinde geçerli olan her sene 2 milyondan fazla kişinin sınandığı , dünya çapında tanınan en ciddi İngilizce yeterlilik sınavıdır.

IELTS sınavı kaç gün sürer ?

Listening, Reading ve Writing bölümleri peş peşe bir bir ardından ara vermeden yapılır, Speaking sınavı ise yoğunluğa göre , o gün ya da sınavdan bir gün önce ya da sonra yapılabilir.

Sınav sırasında yanınızda bulundurulması gerekenler nelerdir ?

Pasaport veya nüfus cüzdanınız dan hangisi ile sınav baş vuru yaptınızsa , sınav sırasında yanınızda aynı kimliği bulundurmak gerekir. Cep telefonunuz kapalı olmak şartıyla yanınız da olabilir.

Sınav hangi bölüm ile başlar ?

Listening sınavı ilk önce yapılır , sırasıyla Reading ve Writing sınavları yapılır. Speaking sınavı ise en son yapılan sınavdır.

Listening ve speaking sınavında hangi aksanlar kullanılır ?

IELTS Sınavı , İngilizce değişik aksanların kullanıldığı uluslararası bir sınavdır.

IELTS Academic Test kimler için geçerlidir ?

Academic IELTS test , dünya çapında ki İngilizce eğitim yapan üniversiteler de ve kolejler de giriş şartı olarak aranmaktadır.

IELTS General Test kimler için geçerlidir ?

General IELTS  test dil yeterliğini belli eden bir sınavdır , göçmenlik ve yabancı ülkelerde iş başvuruları için gereklidir.

IELTS Test Format nasıldır ?

IELTS test 4 ayrı bölüm halinde yapılmaktadır. Sırasıyla IELTS test Listening , Reading , Writing , ve Speaking olarak yapılmaktadır .

IELTS sınavı her bölümü ne kadar sürer ?

Listening: 4 bölümdür , 40 soru -30 dakika – ( Dinleme bölümü sadece 1 kez yapılır, sınav sonu kısa bir süre cevapların kontrolü ve cevapları cevap kağıdına geçirmek için verilir )

Reading: 3 bölümdür -40 soru -60 dakika – ( 60 dakika sonunda cevapların kontrolü ve cevapları cevap kağıdına geçirmek için süre verilmez )

Writing: 2 task halinde yapılır -Task 1 (150 kelimedir ) Task 2 (250 kelimedir ) -60 dakika süre verilir –Verilen konuları öğrencilerin seçme şansı yoktur .

Speaking: 3 bölümdür -(giriş bölümü -bire bir karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleşir , ikinci bölüm verilen bir konu hakkında 2 dakika konuşma , üçüncü bölüm ikinci bölümde yapılan konuşma hakkında examiner ‘ ın sorularını cevaplama , toplam 11- 14 dakika surer .

Bölüm 

Soru Sayısı

Verilen süre 

Listening

4 Bölüm , 40 soru 

30 dakika 

General Training Reading

3 bölüm , 40 soru

60 dakika

General Training Writing

2 bölüm  (150 , 250 kelime)

60 dakika

Academic Reading

3 bölüm , 40 soru 

60 dakika

Academic Writing

2 bölüm (150 & 250 kelime)

60 dakika

Speaking

11-14 dakika
 Toplam

2 saat 45 dakika

Listening bölümünde açıklama ve aralarda durma yapılıyor mu?

Evet , ilk bölümün başında açıklamalar ve örnek çözülen bir soru duyacaksınız , daha sonra soruları okuyacak , dinleyecek ve sorulara cevap vereceksiniz. Aynı işlem 2, 3, ve 4 üncü bölümler için de geçerlidir. 2-3-4 üncü bölümlerde örnek soru çözümü yoktur, sınavın sonunda 10 dakika fazladan verilerek cevaplarınızı cevap kağıdına geçirmeniz için süre verilecektir.

Listening ve Reading bölümlerinde soru kağıdına not alınabilir mi?

Evet , alabilirsiniz.

Speaking test için ne getirmek gereklidir ?

IELTS Application Form ‘ da kullandığınız kimliği getirmelisiniz , sınav öncesi o kimlik kontrol edilecektir.

Sınav nasıl notlandırılır ?

IELTS sınavı , 9-band scoring system kullanarak İngilizce seviyenizi ölçer. Listening , Reading , Writing ve Speaking bölümünden alacağınız notlar , Overall Band Score olarak 1-9 arası hesaplanacaktır.

IELTS test sonuçları ne zaman gönderilir ?

Test Report Form (TRF ) sınavdan 13 takvim günü sonra adresinize postalanır ve cep telefonunuza mesaj olarak gönderilir . Test Report Form sadece 1 kopya olarak hazırlanır.

Kaç adet Test Report Forms (TRFs) düzenlenir ? Size 1 kopya verilir , başvuru formunda işaretlediğiniz , sonuç belgesini vermek istediğiniz kurumlara 5 adede kadar sonuç belgesi postalanır.

IELTS Sınavını ne kadar sıklıkla girebilirim ?

Sınava girmek için her hangi bir sınırlama yoktur. Eğer sınava tekrar girmeniz gerekirse,  mutlaka fazladan çalışma ve tekrar yapmalısınız  .

IELTS Sınavı online özel ders

Haluk hoca 0532 343 65 00