İngilizce özel dersi öğretmeni

 İngilizce özel ders öncesi  öğrencinin özel  dersten ne beklediği ve isteklerini belirlemek amacıyla ön görüşme yapılması gerekir.
Özel ders alma  amacı kişiden kişiye değişir. Bu talepleri karşılayabilmek için özel ders verecek öğretmenin mutlaka  öğrencisini tanıması ve uygulayacağı eğitim ile ilgili belirli bir plan ortaya koyarak,  hazırlık yapması gerekir .

İngilizce özel dersin amacı;

 İngilizce özel  dersi verecek öğretmenin amacı öğrencisine İngilizce dilinin yapısal  kurallarını öğretirken o kuralları  özel  ders  alacak öğrencinin amacına uygun olarak kullanmasını sağlamak olmalıdır . Özel dersin başka bir amacı ise  özel dersin öğrencinin anlayacağı seviyede verilmesidir. Ders öncesi , İngilizce özel dersi öğretmeni ders için gereken bütün malzemeleri toplayarak dersine hazırlanmalı,  özel ders alan öğrencinin de ders için gereken malzemeler ile ve ders öncesi hazırlığını yaparak derse gelmesi gereklidir .
Özel dersin avantajı, öğretmenin tüm dikkati bir öğrenci üzerine yoğunlaşması ve öğrencinin minimum zamanda maksimum verimi almasıdır . Her öğrencinin ihtiyaçları ayrıdır ,  özel ders veren öğretmenin bu ihtiyaçları göz önünde bulundurup , o ihtiyaçlara göre bir program hazırlaması gerekmektedir.

Özel ders nasıl işlenmelidir;

İngilizce özel ders veren öğretmen dersleri İngilizce anlatırken öğrencisinin anlayabileceği seviyede  İngilizce  kullanmalı , çok hızlı ve karmaşık cümleler kurarak öğrencisinin kafasını karıştırmamalıdır. Öğrenci ders sırasında kendini çok rahat hissetmelidir. Dersin ilerleyen zamanlarında ise  öğrencinin öğretmenin ders işleyişi hakkındaki önerileri sorulmalı , ders nasıl işlenirse öğrencinin dersi daha iyi anlayacağı da araştırılmalıdır.   Öğretmenin  öğrenciye daha başka hangi konularda yardımı olabileceği konusu araştırılmalıdır .