Aşağıdaki linki tıklayarak bir çok IELTS Sınavı hazırlık kitabından  ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.

IELTS Sınavı hazırlık kitapları

En iyi IELTS çalışma kitabını nasıl seçebilirsiniz?

IELTS,  dünyada en çok tanınan ve standartlaşmış  İngilizce dil seviyesini  ölçen bir sınavdır. IELTS Sınavı başarısı için , sistematik planlama ve hazırlık gerekir.
IELTS Sınavına hazırlanmanın bir çok değişik yöntemi vardır. Her ne şekilde IELTS Sınavı için hazırlanırsanız hazırlanın, mutlaka kaynaklara ihtiyaç duyarsınız . IELTS kaynaklarının içinde en yaygın kullanılan kaynaklar IELTS hazırlık kitaplarıdır.
Aşağıda size IELTS kaynak kitaplarını seçmenin bazı ip uçları hakkında bilgi vereceğim.

IELTS sınavı hazırlık kitapları ;
IELTS sınavı sizin İngilizce ‘ yi kullanma yeterliğinizi ölçer. İngilizce yeterliğiniz ölçülürken, İngilizcenin temel iletişim yolları ( reading, writing, listening ve speaking ) gibi sınanır . Bu iletişim yollarını içeren , kaliteli IELTS kitapları sizin işinize sınav hazırlığı için yarayabilir. IELTS hazırlık kitaplarını seçerken bazı kriterleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
IELTS kitaplarının en büyük özelliği IELTS Sınavı içeriğini size tanıtması olacaktır. Eğer sadece sınav pratiklerinin olduğu bir kitap edinirseniz, sizin sınavda sınanan dil yetkinliklerinize faydası olmayacaktır. Sınav pratiklerinin olduğu kitapları edindiğiniz takdir de , çıkabilecek soru çeşitleri üzerinde çalışmalar yapacak , sınav soru tiplerine alışacak , sınava girdiğiniz de ne ile karşılaşacağınız hakkında fikir sahibi olacaksınız.

IELTS hazırlık kitabı olarak seçeceğiniz kitap , sınav içeriğinde bulunan 4 dil yeteneği hakkında açıklama yapıyor , örnek sorular çözüyor ve sorulara nasıl yaklaşmanız hakkında size bilgi veriyorsa , bu kitap ile sınav öncesi IELTS Sınavında sınanan 4 dil yeteneği ( listening, speaking, reading ve writing ) hakkında bilgi sahibi olursunuz. Bu dil yeteneklerinden her hangi birinde eksiklik hissediyorsanız ( listening, speaking, reading ve writing ) tek tek açıklayan soru bankası tarzında kitapları ya da exam materialleri edinebilirsiniz. IELTS hazırlık kitapları,  Academic ve General Training olarak tasarlanmışlardır. Gireceğiniz sınavın içeriği hangisi ise o bölümün kitabını seçmeniz gerekir.
Seçeceğiniz kitabın içerik olarak 4 dil yeteneğini ( listening, speaking, reading ve writing ) eşit olarak içermesine dikkat edin. Seçtiğiniz kitabın içinde soruların cevaplarının ve cevaplarının açıklamasının olmasına dikkat edin.
Eğer sadece sınav soru formatını tanımak isterseniz , bu konuda yayınlanmış IELTS sorularını içeren kitapları edinebilirsiniz. Fakat bu kitaplar sadece sınavla ilgili alıştırma yapmak içindir.
Eğer sınav sırasında size gerekecek sınav teknik ve metodlarını geliştirmek isterseniz , bu konuda hazırlanmış kitaplara yönelmelisiniz.
Kendinize en uygun IELTS kitabını seçmek için , daha önce sınava girmiş kişilerin de fikirlerinden yararlanabilir ya da IELTS Sınavı ile ilgili forumları takip ederek orada ki yorumları dikkate alabilirsiniz.

IELTS Sınavına online olarak hazırlanabilirsiniz. Haluk hoca 0532 343 65 00