IELTS Sınavı Nedir?

IELTS (International English Language Testing System) İngiltere, Avusturalya , Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda ve Amerika Birleşik Devletleri yüksek öğretim kurumları ve Türkiye´de bazı üniversitelerin hazırlık sınıfından muaf olmak için gerekli olan İngilizce bilgisi ölçmek ve değerlendirmek için yapılan yeterlik sınavıdır.

Akademik ,  Genel , A1 Aile birleşimi ve UKVI IELTS sınavları vardır.  Yüksek öğrenim için geçerli olan Akademik IELTS sınavıdır. Yüksek öğrenim kurumlarına kabul edilebilmeniz için genelde kabul edilen not 6.0 ve yukarısıdır. Ancak başvurulan ülke ve yüksek öğrenim kurumunun beklentilerine göre bu baraj değişmektedir. IELTS sınavının geçerlik süresi 2 yıldır; ancak bazı üniversiteler 5 yıla kadar kabul etmektedir.

IELTS Sınavı dört adet dil yeteneğini (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) ölçmeyi amaçlar. Ielts Test Akademik ve Genel İngilizce düzeylerinde iki farklı şekilde uygulanır. Dinleme ve konuşma modülleri her iki düzeyde aynı şekilde uygulanırken okuma ve yazma modülleri iki düzeyde farklı formatlarda uygulanır.

Testin süresi toplam 2 saat 45 dk’dır.

Dinleme (4 bölüm, 40 soru, 30 dk.)

Genel İngilizce Okuma (3 bölüm,40 soru,60 dk.) – Akademik İngilizce Okuma (3 bölüm,40 soru,60 dk.)

Genel İngilizce Yazma (2 konu,150-250 kelime,30 dk.) – Akademik İngilizce Yazma (2 konu,150-250 kelime,60 dk.)

Konuşma (11-14 dk.)

Her bölüm için  ayrıca tüm test puanınızdan ayrı bir puan alırsınız. Bunlar size Test Rapor Formu şeklinde verilir (TRF). Sınavdan alınan Genel Not, Dinleme veya Okuma bölümlerinden alınan notlar buçuklu rakamlar ile de ifade edilebilir (örn 4,5 veya 6,5 gibi). Ancak, Yazma ve Konuşma bölümleri sadece tam rakamlar ile belirtilir. (örn 4,0 veya 6,0 gibi).

Bu sonuç belgeleri sınav tarihinden sonraki 13. gün online olarak açıklanır ve aynı gün içerisinde adresinize kargo  ile gönderilir.

Online Ielts özel ders Haluk hoca 0532 343 65 00