Ielts The International English Language Testing System

IELTS Sınavı dünyanın değişik ülkelerinde 7000 den fazla kurum tarafından kabul edilen, İngilizceyi iletişim dili olarak kullanan adayların İngilizce bilgilerini değerlendirmek amacıyla çok ciddi bir biçimde hazırlanmış İngilizce dil yeteneklerini ölçme sınavıdır.

Ülkemizdeki bazı üniversiteler , kamu ve özel kurumlar tarafından iş dünyasında ve akademik ortamda tercih edilen dünyanın  en çok bilinen ve tercih edilen  bir sınavdır.

IELTS sınavı İngilizce bilginizi değişik becerileri sınayarak ölçmekte olup  bu becerileri eğitim , iş, göçmenlik amacıyla kullanabileceğiniz ortamlar  için tasarlanmıştır.

Ielts Sınavı İngilizce dil uzmanları tarafından tasarlanan uluslararası geçerliği olan en yaygın İngilizce sınavıdır. Sınav formatı içinde yer alan okuma , dinleme , yazma ve yüz yüze yapılan konuşma becerilerinin ölçülmesi İngilizce bilginizin en sağlıklı şekilde ölçüldüğünün göstergesidir.

Talebinize ve kullanacağınız ortama göre akademik ya da genel Ielts sınavından birini tercih edebilirsiniz.

Genellikle ülkemizde bazı  üniversitelerin hazırlık sınıfını atlamak isteyen , lisansüstü ya da doktora derecesi için yurtdışı ya da yurtiçi okullara başvuran öğrenciler akademik Ielts sınavına başvurur. Her Üniversite kendi eğitim programları doğrultusunda Ielts Sınavı skorunu belirler.
Üniversitelerin yanı sıra bir çok  özel sektör de personelinin yabancı dil bilgisini ölçmek amacıyla Ielts skorunu kabul eder.

Genel Ielts sınavı ise göçmenlik başvuruları için geçerlidir.

Ielts Sınavının tercih edilmesinin başka bir nedeni de ayda 4 kez uygulanması ve adayın istediği kadar sınava girme hakkının olmasıdır.

IELTS online özel ders 0532 343 65 00