IELTS Akademik , IELTS Genel 

IELTS Sınavı akademik veya genel eğitim olmak üzere 2 şekilde uygulanan bir sınavdır.

Ielts Akademik ya da genel eğitim sınavını seçmek için  başvurduğunuz kuruma danışarak istenilen koşullara uygun sınav seçimi  yapmanızı öneririz. Her kurum hangi IELTS Sınavını  kabul edeceğine ve en az hangi skoru geçerli göreceğine kendi karar vermektedir.

IELTS Akademik eğitim

IELTS Akademik eğitim , akademik ve yüksek öğrenim için gereken İngilizce dil yeterliliğini ölçen bir sınavdır . Sınav içeriği değişik akademik branşlar için uygun ve geçerlidir.

 Ielts Akademik Eğitim çalışmasını tamamlayan aday, İngilizce becerilerini IELTS sınavından yüksek puan almak üzere  geliştirir. Aday Ielts Akademik Eğitim beklentilerini karşılayabilecek düzeye gelecek ve bunun yanı sıra konuşması akıcılık kazanarak  dil becerilerini  pratik bir şekilde kullanabilecektir.

Ielts Akademik Eğitim  için hazırlanan adayların  en az Upper-Intermediate (Orta Sonrası) düzeyde genel İngilizce yetkinlikleri olmalıdır. Dinleme bölümünde ağırlıklı olarak Amerikan İngilizcesi kullanılacağı için adayların en az birkaç farklı IELTS hazırlık kitabı dinleme materyalleri ile çalışmaları gerekmektedir.  Okuma bölümüne hazırlık için akademik düzeyde kelime bilgisi çalışılmalı ve akademik metinler okunmalıdır. Yazma çalışması mutlaka bir öğretmen gözetiminde yapılmalı ve alınan geri bildirimler doğrultusunda sınav gününe kadar olabildiğince çok makale yazılmalıdır. Konuşma çalışması için tecrübeli bir öğretmenden yardım alınmalı ve olası konuşma konuları için zihinsel hazırlık ve pratik yapılmalıdır.

Genel olarak ele alındığında Ielts Akademik formatı  Lisans ve Lisans-üstü düzeyde İngilizce eğitim veren üniversitelere ya da yüksek eğitim kurumlarına gitmek isteyenler için uygundur. Ayrıca birçok meslek için (tıp, hemşirelik, muhasebe, mühendislik gibi) de çoğu ülkede kayıt için IELTS Akademik eğitim test sonuçları istenmektedir.

IELTS Genel Eğitim
IELTS Genel Eğitim, günlük, pratik kullanımı için İngilizce dil yeterliliğini ölçer. Yazılar ve alıştırmalar hem iş hayatını hem sosyal hayatı yansıtacak şekildedir. IELTS testinin genel eğitim versiyonu İngilizce konuşulan ülkelerden birine orta eğitim almak, çalışmak ya da mesleki eğitim almak için gidecek olanlara yönelik hazırlanmıştır.

IELTS Genel Eğitim versiyonu olarak Avustralya, İngiltere, Kanada ve Yeni Zelanda gibi İngilizce konuşulan ülkelerden birine göç edenlere bir vize koşulu ve zorunluluğudur.

Dünyada Ielts sınavı bir çok yerde tanınmakta ve iyi bir iş de çalışabilmek için belirli bir Ielts band skoru gerekmektedir. Ielts band skoru girceğiniz işyerine göre değişir. Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere, Amerika , Kanada iş olanaklarını düşünüyorsanız İngilizce bilginizi göstermek için Ielts genel teste girmeniz gerekir. İş alanlarınızı ülkelere göre seçerken hangi iş alanında Ielts skoru kaç gerektiğini Ielts resmi sitesinden öğrenebilirsiniz. Bir çok iş alanında 7 ve üstü skor gerekmektedir.

Ielts Genel Test formatı nedir?

Ielts Genel test dinleme, okuma, yazma ve konuşma bölümlerinden oluşur. Dinleme ve konuşma bölümleri Ielts Akademik format ile aynıdır.
Ielts Dinleme Bölümü:
4 bölüm , 40 soru 30 dakikadan oluşur. 10 dakika cevaplarınızı cevap kağıdınıza geçirmek üzere fazladan verilir.
Ielts Okuma Bölümü:
3 bölümdür, 40 soru 60 dakikadan oluşur.
Ielts Yazma :
2 görev vardır, 60 dakikadır,
Ielts Konuşma:
3 bölümdür 11-14 dakika sürer
Listening bölümü doğru cevaplarınızın sayısına göre skor hesaplaması:

16/40 doğru 5
23/40 doğru 6
30/40 doğru 7
35/40 doğru 8
Okuma parçaları doğru cevaplarının skor hesaplaması :

15/40 doğru 4
23/40 doğru 5
30/40 doğru 6
34/40 doğru 7

Online IELTS özel ders,

Haluk hoca 0532 343 65 00