Ielts Sınavı Tavsiyeleri

IELTS Sınavı başarısının  en önemli etmenlerinden birisi ,  sınav sırasında size verilen açıklamalardır, bu açıklamalara  dikkat etmeniz gerekir , bu açıklamalar  ile ilgili tavsiyeler şu şekildedir,

IELTS Reading ve Listening sorularında ki  açıklamaların bazıları   “Not more than 3 words”, ya da benzeri  açıklamalar olabilir, bu tip açıklamalarda istenenin dışına çıkmanız verdiğiniz cevabın içinde doğru açıklamalar olsa bile yanlış olarak  değerlendirilir.

1. Ielts listening bölümü sorularını , soru kağıdında verildiği sırayı izleyerek cevaplayın, dinleme sırasında sadece o bölüm ile ilgili sorulara bakın.Soru kağıdındaki sorular ile dinleme sırasında duyacağınız konuşmalar aynı sıralamadadır. Dikkat etmeniz gereken , soruda size sorulan bilgi ile dinlediğiniz bilgi eş anlamlı kelimelerden seçilmiştir.

2. Bir sonraki bölüme geçerken  gelecek sorulara hızlı bir göz atın, böylece sorulacak soruyu tahmin edebilirsiniz. Eğer soruyu daha önceden gördünüz ise , doğru cevaplama şansınız çok yüksektir , soruyu kaçırdınız ise bir sonraki soruya gidiniz.

3. Ielts listening  bölümü sonunda verilen sürede dil bilgisi ve kelime yazılımlarını  kontrol edin.

4. IELTS okuma bölümünde , tüm okuma parçalarını okuyarak anlamanıza gerek yoktur, bu zaman kaybına sebep olur , sorulan soruların cevaplarının olduğu bölümlere bakmanız yeterlidir.

5. İlk bakmanız gereken soru kısmıdır, sorulara bakarak parçada uygun olan yerleri bulun ve cevaplayın

6. Bazı soru çeşitlerinde kelime sınırlamaları vardır, ( 3 kelimeden fazla yazmayın gibi ) Buna mutlaka dikkat edin. Yazacağınız her  şey  kelime olarak hesaplanır.

Ielts Sınavı Tavsiyeleri

IELTS writing bölümünde task 1 için (Akademik ve genel writing  ) 150 , task 2 için 250 kelimeden az yazarsanız  puanınız kırılır, bununla birlikte uzun yazılmış metinlerde  iyi skor alacak diye düşünülmemelidir. Uzun metinler aleyhinize olabilir, çünkü yazacağınız yazı ne kadar uzun olursa hata yapma oranınız o kadar artar.
Essay yazarken dikkat etmeniz gereken önemli bir konuda verilen konunun dışına çıkmamaktır, verilen konunun dışına çıkmanız  ya da  konu sapması olması   kabul edilemez ve  aleyhinize olur. Size verilen writing konu başlığında açıklamanız istenen  2 ya da 3 madde de olabilir, eğer bu tip bir başlık ile karşılaşırsanız tüm başlıklar  hakkında yazmanız gerekir , eksik bir başlık olduğu takdirde  skorunuzu olumsuz etkileyecektir, sınavınızı okuyan examiner her konuyu tek tek inceler.
Çıkabilecek Essay konularını ezberleyerek , önceden hazırlık yapmak ve o ezberlediğiniz metni sınavda yazarsanız bu anlaşılır. Examinerlar ezberlenmiş essayleri anlama konusunda eğitilmişlerdir, anlaşıldığı takdirde sınavınız geçersiz sayılır. IELTS yazma kısmında sizden istenilen başlığa sadık kalın , bazı başlıklar 2 tane fikir içerir ve bu 2 fikir hakkında yazmanız istenir. Her bir fikir için ayrı bir paragraf yazmayı unutmayın Yazma bölümü için task 1 ve task 2 bol sayıda çalışma yapmadan girmemelisiniz. Bir çok yerde writing konuları  ile ilgili çalışmalar ve daha önce sorulan konular  vardır. Writing task 1 de 150 kelime task 2 de 250 kelime sınırından aşağı düşmeyin . Task 1 için 20 , task 2 için 40 dakika zaman ayırarak çalışmalar yapın.

IELTS Speaking sınavı sırasında aksan değil telaffuz önemlidir, IELTS sınavı ana dili İngilizce olmayan kişilere uygulandığı için, aksana dikkat edilmez, aksanınız kötü olsa da telaffuz sorunu yaşamadığınız takdirde geçerli puanı alırsınız.

IELTS konuşma bölümü öncesi kalıplar halinde cümleleri ezberlemeyin. İngilizce bilginizi göstermek için çok komplike cümleler kurmaktansa , daha yavaş fikirlerinizi mantıksal bir şekilde düzanleyerek aktarmaya dikkat edin.  Size sorulan sorulara , kısa değil mümkün olduğunca detaylı cevaplar vermeye gayret edin. Fikrinizi verirken en azından bir nokta üzerinde durarak açıklama yapın. Ielts Sınav çalışması yapmak için bol miktarda soru çözün ve güvenilir bir öğretmen ile çalışarak sınav hazırlığı yapın.
IELTS Sınavı writing ya da speaking bölümünde istediğiniz fikri rahatca doğru bir şekilde savunabilirsiniz,
IELTS Writing ve speaking bölümünde kurduğunuz cümlelerdeki bağlaçlar önemlidir, bu bölümlerde  fikir uyumunu ve doğru kelimeler ile ifade etmeyi uygun bağlaçlar ile uygulamalısınız. Bağlaçları gereksiz yere anlamı dışında kullanım ise anlamı bozacağı için aleyhinize olur.

IELTS Sınavı için en iyi tavsiyem çok miktarda pratik yapmanız ve sınavın şeklini çok iyi bilmeniz gerekmektedir.

IELTS Sınavı online özel ders

Haluk hoca 0532 343 65 00