IELTS Sınav

IELTS, the International English Language Testing System , İngilizcenin kullanıldığı ortamlarda , adayların dil yeteneklerini ölçmek için tasarlanan ,  tüm dünyada akademik ortamlarda ,  bazı ülkelerde de göçmenlik kabulu için gereken  bir sınavdır.
IELTS Sınavı , University of Cambridge ESOL Examinations (Cambridge ESOL), British Council , IDP: IELTS Australia tarafından organize edilen en yüksek İngilizce dil standartlarına sahip bir sınavdır.

IELTS Sınavı , bir çok ülkede üniversiteler , iş çevreleri ve  göçmenlik büroları tarafından tanınmakta ve İngilizce seviyesinin tespiti için gerekmektedir . Dünyada 400 den fazla IELTS test merkezi ayda 4 kez IELTS Sınavı düzenlemektedir.
IELTS Sınavı , 4 bölümden oluşan bir  formata sahiptir. IELTS Sınavı içerik olarak, reading, writing, listening , speaking bölümlerinden oluşmaktadır . Reading ve writing sınavı , akademik IELTS sınavı veya genel IELTS sınavı içeriğinde farklı olarak uygulanmaktadır .

IELTS Sınavı

IELTS Sınavı , toplam 2 saat 45 dakika sürmektedir.
IELTS listening Sınavı yaklaşık 30 dakika sürmektedir , 4 bölümden oluşmaktadır, her bölüm , dialog yada monolog şeklinde  gerçekleşmektedir. Dinleme bölümü metini sadece bir kez dinletilir, dinleme bölümü sırasında sorulara aday sahiptir , dinleme sırasında sorular cevaplanabilir, dinleme sınavı bitiminde 10 dakika süre verilerek , verilen cevaplar kağıda geçirilmesi için zaman verilir.
IELTS Reading Sınavı 60 dakika sürmektedir , girilen sınava göre akademik reading ya da general reading sınavı farklı olarak uygulanmaktadır, her 2 sınavda  3 okuma bölümünden oluşur, okuma bölümlerinde bulunan  3 parça gitgide artan bir zorluk ile sorulmaktadır.
IELTS Writing Sınavı 60 dakika sürmektedir, bu bölümde akademik sınav ve genel sınav farklıdır. Her bölümdeki writing sınavı 2 bölümden oluşmaktadır.
IELTS Speaking Sınavı , bire bir karşılıklı konuşma şeklinde yapılmaktadır, karşılıklı konuşmalar 3 farklı bölüm şeklinde adaya sorulmaktadır, bu bölüm yaklaşık 11-14 dakika sürmektedir.

Online IELTS Sınav hazırlığı

Haluk hoca 0532 343 65 00