Ielts Sınavı  Hazırlık

Ielts sınavına girecek adayların sınav öncesi çalışma yapmalarının dışında yapmaları gerekenlerle ilgili bazı tavsiyelerde bulunacağım .

Sınavın nasıl bir sınav olduğu hakkında önceden bilgi sahibi olun, Ielts sınavı sırasında her hangi bir sürprizle karşılaşarak  yaptığınız hazırlıkların boşa gitmemesi ve İngilizce bilginizi gösterememe tehlikesi ile karşılaşmamak için sınav öncesi uygun sınav formatına uygun kaynaklar kullanarak hazırlık yapın, bunun  yanı sıra sınavı formatını ve sınavın içeriğini bilen birisi ile çalışma   yapmanız yararınızadır. . Bu çalışmalarda  Ielts sınavı sırasında çıkacak soru şekillerine dikkat etmeniz gerekir, bu çalışmalar size sınav   başarısını  getirecek bir çalışma olacaktır.

Ielts Sınavı sırasında zaman ayarlamanızı dikkatli yapın

Zamanı etkili kullanabilmek çok önemlidir. Özellikle writing sınavı sırasında  zaman sorunu yaşanır. Burada bir örnek vermek gerekirse , yazma sınavında  2. bölüm  puan bakımından  1. bölüme  göre daha çok ağırlığa sahiptir , o yüzden yazma sınavına 2. bölümden başlamanız tavsiye edilir.

Paniğe kapılmayın ve İngilizce bilginizi abartılı şekilde göstermeye çalışmayın ,

Özellikle yazma ve konuşma bölümlerinde bir çok öğrenci paniğe kapılır.  Sorulan cümleyi dikkatle dinleyerek anlamaya çalışın.  Soğuk kanlı olun böylece  verdiğiniz cevabın kalitesi size puan kazandıracaktır , çok uzun karmaşık cümleler kurmaya çalışırken çıkmaza girebilirsiniz.

 Peş peşe sınava girmekten kaçının ; 

Ielts Sınavını tanımak için mutlaka önceden sınava girmenizi tavsiye edilir fakat bu devamlı her hafta teste girin demek değildir . Peş peşe her hafta girilen Ielts sınavı motivasyonunu azaltır. Gireceğiniz 2 sınav arasında değişik kaynaklardan yararlanarak, mümkün olduğunca bilginizi arttırmaya gayret edin. İngilizce eğitimini mecburiyet değil , zevk alarak yapmaya gayret edin, İngilizce film izlerken ya da bir makaleyi okurken , dünyada neler olduğu ile ilgilenen bir dünya vatandaşı gibi kendinizi hissedin.
Ielts Sınavı hazırlık sırasında  en önemli unsurlardan birisi de, konusunda deneyimli bir öğretmenden Ielts özel ders almaktır. Derslerimiz online olarak verilmektedir.

Online IELTS özel ders 0532 343 65 00