Ielts Sınavı nedir ?

Ielts (International English Language Testing System) , İngilizce  yeterliliğinizi ölçmek amacıyla hazırlanan uluslararası  kabul edilen bir İngilizce yeterlik  sınavıdır. Milyonlarca kişi Ielts Sınavına girerek akademik ve genel İngilizce dil yeterliliklerini ispatlamaktadırlar. Ielts sınavı, University of Cambridge ESOL Examinations, British Council ve IDP Education Australia tarafından ortaklaşa düzenlenmektedir.

Ielts sınavı 120 ülkede 6000 ‘i aşkın kurum tarafından tanınmaktadır . Ielts Sınavı Avustralya, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda , Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletlerinde 2000  den fazla kurum tarafından kabul edilir.

Ielts sınavı, Akademik ,  Genel  ve IELTS Lıfe skılls  olmak üzere üçe ayrılır. Genel Ielts sınavına, İngilizce konuşulan bir ülkeye iş amaçlı başvurular için  , Akademik Ielts sınavı İngilizce eğitim alacak öğrencilerin üniversite de öğrenim görmeye yetecek kadar yeterli İngilizceye sahip olup olmadıklarını ölçmekte, IELTS life skills ise göçmenlik , evlilik gibi durumlar da kabul görmek için gerekmektedir . Akademik ve genel Ielts sınavı sonuçları 13 gün içinde  IELTS life skills ise 6 gün içinde açıklanmaktadır . Akademik ve genel  Ielts sınavına istediğiniz kadar girilmesi mümkündür , Ielts sınavı sonucu iki yıl boyunca geçerliliğini korur.

Akademik ve genel Ielts sınavı, yaklaşık 2 saat 45 dakika sürer , dinleme, okuma, yazma ve konuşma olmak üzere dört ayrı bölümden oluşur.

Listening bölümü 4 parça sorulur yaklaşık 40 dakika sürer soru sayısı 40 dır. Kolaydan zora doğru bir sıralama içeren genel , akademik , tarif, açıklama gibi bir dinleme bölümü oluşturulur . Her parça bir kez dinletilir.

Reading bölümü 60 dakika sürer , 40 sorudan oluşur. Okuma bölümü içerisinde üç okuma parçası bulunur .

Writing bölümü bir saat sürer ve iki kısımdan oluşur. Akademik bölümde şema , tablo gibi materyaller hakkında yaklaşık 150 kelimelik bir rapor yazılması istenir. İkinci kısımda ise 250 kelimelik bir kompozisyon yazmanız gerekmektedir. Genel Ielts Sınavında ise, bir mektup ya da dilekçeyi 150 kelime ile açıklamanız istenir. İkinci kısımda ise 250 kelimelik bir kompozisyon yazılmanız beklenir.

Speaking bölümünün süresi ise 10 dakika ile 15 dakika arasında değişir. Examiner ile yapacağınız ilk görüşmede , nerede yaşadığınıza, hobilerinize ve kişisel konulardaki sorularına cevap vermeniz gerekir.2. bölümde ise bir konu verilerek , hazırlanmanız için bir dakika süre verilir ve bir konu hakkında konuşmanız istenir . Son bölümde ise , 2. bölümde yaptığınız konuşmalar ile ilgili examiner tarafından bazı sorular sorulur.

Ielts Sınavı her bölümü için puanlama yapılır , her bölümden alacağınız puan toplanarak overall puanınız belirlenir. Dinleme veya Okuma bölümlerinden alınan notlar buçuklu rakamlar ile tanımlanabilir. (4,5 veya 6,5 gibi). Fakat, Yazma bölümü ve Konuşma bölümü sadece tam rakamlar ile belirtilir. (örn 4,0 veya 6,0 gibi).

Ielts sınavı online özel ders

Haluk hoca 0532 343 65 00