IELTS Hazırlık İstanbul,

İlk kez IELTS Sınavına girseniz  ya da daha önce sınav tecrübeniz olsa bile  IELTS Sınavı hazırlık için en iyi yöntem IELTS özel ders almaktır. İstanbul dışında olan ve IELTS Sınavı için hazırlık yapan adaylar için de sınav başarısını yakalayabilmek için bazı yöntemlerden bahsedeceğim.

Tüm IELTS Sınavı için hazırlık yapan adayların bildiği gibi , IELTS Sınavı sadece İngilizce film izleyerek ya da kitap, dergi okuyarak başarılabilecek bir sınav değildir. İçerik olarak IELTS Sınavı İngilizce bilgisinin yanı sıra aynı zamanda da bazı sınav stratejileri gerektirmektedir.
Etkili bir IELTS sınav hazırlık dönemi geçirebilmek için ilk başta  üzerinde durmanız gereken başlangıç aşamalarına ihtiyaç vardır,

bu aşamaları şöyle sıralayabiliriz;

1 -İlk aşamanız IELTS Sınavını çok iyi anlamanız , nasıl bir sınav olduğunu öğrenmeniz gerekir,
2 –İkinci yapmanız gereken IELTS hazırlık çalışmalarına başlamadan önce her bir IELTS bölümünde sınav skorunuzun ne olduğudur,
3 -Her bir  IELTS bölümü için (L, R, W, S) için gerçekçi bir hedef edinin,
4 -Kişisel ihtiyaçlarınıza göre , size uygun bir çalışma planı yapın,

Writing Çalışması nasıl yapılmalıdır,

Writing çalışması sırasında acele etmeden , adım adım çalışmak gerekir. Bu şekilde İngilizce cümle yapılarını sınav sırasında daha rahat kullanabilirsiniz.

IELTS Sınavını tanımadan , sınav hakkında bilgi almadan IELTS hazırlık çalışmalarına başlamamalısınız, bu bilgileri internette bir çok sitede bulunmaktadır.  IELTS Hazırlık çalışmalarına başladıktan sonra yapacağınız bir sonraki aşama sınavın her bir bölümünde gerçek skorunuzun ne olduğunu öğrenmektir. İnternette bazı sitelerde ve sınav yapan kurumların sitelerinde yararlanabileceğiniz sınav formatları vardır. Bu sınav çalışmalarında yazdığınız writing task 1 ve task 2 ‘ yi gerçek anlamda değerlendirebilecek uzmanlara ihtiyacınız olacaktır. Aynı ihtiyaç speaking skill için de geçerlidir. Çalışmalarınızı bu konuda uzman olan birisi ile yapmalısınız.
IELTS Sınavı başarınız bazı faktörlere bağlıdır , özellikle IELTS Sınavı için ne kadar zaman harcadığınız önemlidir.
IELTS Sınavı  için yapacağınız hazırlıklar her bölüm için farklıdır , listening ve reading yetenekleri speaking ve writing den daha hızlı gelişir. Kendinize uygun bir çalışma planı hazırlamanız gerekir. Bu plan içerisinde istediğiniz skora ulaşabilmek için tahmini ne kadar süre harcamanız gerektiğini kendiniz belirlemelisiniz.
Her çalışma stratejisinde , zayıf bölümlerin kuvvetlendirilmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Bu stratejiyi uygularken , periodik olarak gelişiminizi ölçmeniz gerekmektedir.

IELTS sınavına online olarak istediğiniz saatte, yerinizden de hazırlık yapabilirsiniz.

Online  IELTS Sınavı hazırlık çalışmaları ,  IELTS özel ders , Haluk hoca 0532 343 65 00