IELTS LIFE SKILLS , İngiltere yerleşim sınavı 

İngiltere Yerleşim Vizesi yapılacak başvurular için artık yeni bir sınav kabul edilecek , IELTS LIFE SKILLS Sınavı.
IELTS , İngilizce yeterliliğini konuşma, okuma, dinleme ve yazma olmak üzere dört alanda test eden bir sınavdır. Akademik ve Genel İngilizce olmak üzere ikiye ayrılan IELTS sınavına Nisan 2015’den itibaren yeni bir sınav türü eklendi , “IELTS LIFE SKILLS”.

IELTS LIFE SKILLS SINAVI NEDİR ?

IELTS Life Skills , IELTS sınavının 3 adet kurucu ortağı olan – British Council, IDP: IELTS Australia and Cambridge English Language Assessment tarafından uygulanan bir sınavdır.

IELTS LIFE SKILLS sınavı Genel ve Akademik IELTS sınavlarından farklı olarak sadece Dinleme ve Konuşma olmak üzere iki alanda İngilizce yeterliliğini test eden bir sınav olarak uygulanacaktır . IELTS Lıfe Skılls sınavı , İngiltere Evlilik Vizesi gibi vize başvurusu yapan adaylar için tasarlanmış olan , İngiltere vize ve diğer göçmenlik kriterleri dikkate alınarak hazırlanan bir sınavdır. IELTS Life Skills sınavı Speaking ve Listening olmak üzere 2 bölümde yapılmaktadır , Avrupa Ortak Referans Çerçevesi’nin (Common European Framework of Reference – CEFR) CEFR Level A1 ve CEFR Level B1 seviyesinde sorular hazırlanmaktadır
IELTS LIFE SKILLS Sınavı konuşma ve dinleme olmak üzere temel düzeyde İngilizce bilgisini test eder.
Sınav formatı bir sınav görevlisi iki adet sınava giren adaydan oluşur. Sınav görevlisi her iki adayı da değerlendirmeye alır IELTS LIFE SKILLS Sınavı süresince konuşma ve dinleme testleri arasında herhangi bir mola yoktur. Sınava giren adayların zaman zaman birbirleriyle iletişime geçmesi sınav görevlisi tarafından istenebilir. Adaylar verecekleri cevaplarla ilgili not tutabilir. Sınav görevlisi bu notları değerlendirmez. Yalnızca Konuşma ve Dinleme yeterliliğini değerlendirir. Herhangi bir sınav adayının performansı öbür adayın performansını hiçbir şekilde etkilemez.

IELTS LIFE SKILLS Değerlendirme Aşamaları

Adaylar dört kritere göre değerlendirilir :
1- Edinilen Bilgiler
2- İletilen Bilgiler
3- Konuşma ve İletişim
4- Tartışmalara katılım
İki bölümden oluşan bu sınavın ilk aşamasında adayların sorulan sorulara cevap vermesi beklenir. İkinci aşamada ise dinlediğini anlama dolayısıyla dinlemeyle beraber konuşma da aynı zamanda test edilir.
Sınavda iki tane sınav adayının olmasının asıl sebebi sınav adaylarının başkalarıyla iletişime geçerken İngilizceyi nasıl kullandıklarını görmek ve değerlendirmektir.
Sınavın süresi standart IELTS sınavına göre daha kısadır. Standart IELTS sınavı 2 saat 45 dakika, IELTS LIFE SKILLS sınavı ise ilk kısım yani CEFR Level A1 16-18 dakika arası ikinci kısım olan Level B1 ise 22 dakika sürmektedir. Test sonuçları maksimum 6 gün içerisinde belli olur. Sınav sonuçları “Başarılı” ve “Başarısız” olmak üzere iki şekilde sonuçlanır. Başarısız olursanız sınava tekrar alma hakkına sahipsiniz. Başarılı olursanız aynı seviyede 2 yıl içerisinde tekrar sınava giremezsiniz.

Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik başvurunuz için IELTS sınavına girmeniz gerekiyorsa, sınava yalnızca UKVI biriminin onayladığı bir IELTS sınav merkezinde girebilirsiniz.

Sample Papers                            Level Files
IELTS Life Skills Sample Paper A A1 Download now (PDF, 4MB)
IELTS Life Skills Listening Sample A A1 Play now (MP3, 657KB)
IELTS Life Skills Sample Paper B A1 Download now (PDF, 4MB)
IELTS Life Skills Listening Sample B A1 Play now (MP3, 661KB)
IELTS Life Skills Sample Paper A B1 Download now (PDF, 391KB)
IELTS Life Skills Listening Sample A B1 Play now (MP3, 1MB)
IELTS Life Skills Sample Paper B B1 Download now (PDF, 391KB)
IELTS Life Skills Listening Sample B B1 Play now (MP3, 1MB)

IELTS Life Skills sınavı online özel ders

Haluk hoca 0532 343 65 00