IELTS Eğitimi nin nasıl yapıldığı ve IELTS Eğitimi ile ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler aşağıdaki gibidir.

IELTS Sınavı her bir bölümünün aynı oranda değerlendirmeye alındığı ve her bölümün eşit derecede ağırlığı olan bir sınavdır. IELTS Sınavının okuma bölümü ve yazma bölümünün ikinci kısmı , sanat , ekonomi , coğrafya , bilim gibi değişik konulara ağırlık vermektedir. Sizin bu konularda bilgi sahibi olmamanız sizin açınızdan bir olumsuzluk getirmez.
IELTS Sınavı ile diğer uluslararası akademik sınavları karşılaştırdığımız zaman en büyük farkın IELTS Sınavında geçme ve kalma gibi baraj puanının olmamasıdır. IELTS Sınavı 1-9 arası tam ya da buçuklu seviyeler ile sizin İngilizce bilginizin tam anlamıyla karşılığını verir.
IELTS sınavının başka bir özelliği de alışık olduğumuz kağıt , kalem ile yapılan sınavlar grubundadır.
IELTS sınavının American ya da British English gibi özel bir versiyonu yoktur , tüm İngilizce aksanların kullanıldığı bir sınavdır.
IELTS Akademik ve IELTS genel sınav formatı arasında ki en büyük fark , akademik IELTS Sınavının akademik amaçlı , genel IELTS Sınavının ise göçmenlik amaçlı kullanılmasıdır. Sınav formatında ki fark ise okuma bölümleri ile yazma bölümü 1. Kısmının farklı olmasıdır.
IELTS Eğitimi alacak olan kişinin amacı hangi sınav versiyonuna gireceğine göre farklılık gösterir. Bazı kurumlar ise her iki sınav şeklini kabul etmektedir. IELTS Eğitimi öğrencinin talebi doğrultusunda çeşitlilik gösterecektir.
IELTS Eğitimi alacak olan kişinin ilk başta bilmesi gereken IELTS Sınavının zor ya da kolay bir sınav olarak nitelendirilemeyeceğidir , IELTS Sınavı İngilizce bilginizi en iyi şekilde ölçen uluslararası en yaygın İngilizce sınavıdır.
IELTS Sınavında görev alan speaking examinerlar ana dili İngilizce olan kişiler olabileceği gibi İngilizce ‘ yi ikinci dil olarak kullanabilen İngilizce konuşma yeterliliğine sahip bu konuda eğitim almış kişilerde olabilmektedir.
IELTS Eğitimi sırasında her bölümden ve toplam da almanız gereken skor dikkate alınarak size bir eğitim programı uygulanmaktadır.
IELTS Eğitimi sırasında kullandığımız kaynaklar , uluslararası standartlar da IELTS Sınavı için hazırlanmış bulunan ve öğrencilerin ihtiyaçlarına en uygun olarak seçilen kaynaklardan oluşmaktadır. IELTS Eğitimi süresince bir çok kaynaktan ders anlatımı yapıldığı gibi sınav pratikleri de değişik ve güvenilir kaynaklardan yapılmaktadır. Gireceğiniz IELTS Sınavına kadar sınav eğitimi sürecek ve her bölümde ki başarınızı daha yükseltmeye gayret etmekteyiz.
IELTS Eğitimi her bölüm için uygulanabileceği gibi tüm bölümler için de uygulanabilir, eğitim tamamen öğrencinin talebine göredir. Öğrencinin kişisel motivasyonunu artırmak için de gereken çalışmalar yapılmaktadır.
IELTS Eğitimi süre olarak , İngilizce bilginize ve almanız gereken skora göre değişiklik gösterir. IELTS Sınavı başarısının temeli öğrencimizin temel genel İngilizce bilgisinin yeterliğine bağlıdır. Öğrencimizin eğitim sırasında edineceği bilgilerin yanı sıra sınav sırasında çıkacak sorulara olan yatkınlığı da temin edilecektir. Sık sık yapacağımız sınav pratikleri sizin sınava olan alışkanlığınızı temin açısından çok önemlidir.
Bazı öğrencilerin ortak korkusu olan speaking sınavında en önemli kriter öğrencinin sorulan soruları anlayıp doğru telaffuz ile cevap verebilmesidir. Aksan sınav sırasında önemli değildir.

Online IELTS Eğitimi için , Haluk hoca 0532 343 65 00