Eğitim ve göçmenlik için dünyanın en popüler İngilizce sınavı olan IELTS UKVI, İngilizce seviyesinin kanıtlanmasını gerektiren tüm Birleşik Krallık vizeleri için onaylanmıştır.

İngiltere Vizeleri ve Göçmenlik için IELTS

Birleşik Krallık Vizeleri ve Göçmenlik için IELTS (UKVI), İngiltere’de çalışmak, eğitim almak veya İngiltere’ye göçmenlik için girmeniz gereken IELTS sınavıdır. Eğer bir Birleşik Krallık eğitim kurumunda hazırlık okuyacak ya da burs alacaksanız, kurumunuz sizden IELTS UKVI isteyebilir.

IELTS Academic / General Training UKVI, Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen gereksinimleri karşılamak üzere tasarlanmıştır. IELTS UKVI içerik, examiner, sınav formatı, zorluk seviyesi ve puanlama açısından IELTS ile aynıdır. Yalnızca Sınav Sonuç Belgesi, Birleşik Krallık için sınava girdiğinizi göstereceğinden biraz farklı olacaktır.

IELTS UKVI ve IELTS’in farkları neler?

Birleşik Krallık Vizeleri ve Göçmenlik için IELTS (UKVI), İngiltere Vize ve Göçmenlik Dairesi’ne özgü bazı idari gereklilikleri karşılamak üzere tasarlanmıştır. Sınav Sonuç Belgesi, İngiltere vizesi için IELTS UKVI sınavına katılım sağlandığını göstereceğinden biraz farklıdır.

UKVI adayları için ayrı oturum yapılır. Sınavın tüm aşamaları yüksek güvenlikli bir şekilde gerçekleştirilir ve kamera ile kayıt altına alınır.

Sınav formatı veya sorular arasında herhangi fark yoktur. İki sınav içerik, examiner, biçim, zorluk seviyesi, puanlama açısından aynıdır. IELTS UKVI Academic, IELTS Academic ile aynı geçerliliğe sahiptir ancak IELTS Academic, IELTS UKVI sonucu olarak kullanılamaz.

Ayrıca Türkiye’de bilgisayarlı IELTS UKVI da gerçekleştirilmektedir. Bilgisayarlı IELTS UKVI seçeneğini tercih eden adaylar, dinleme, okuma ve yazma bölümlerini bir bilgisayar üzerinden alır. Konuşma sınavı yine yüz yüze gerçekleştirilir. Bilgisayarlı IELTS UKVI sonuçları, sınav tarihinden 2-5 gün içinde açıklanır.

IELTS UKVI Sınavı için özel ders 0532 343 65 00