Birleşik Krallık’ ta çalışmak veya öğrenim görmek istiyorsanız Birleşik Krallık Vizesi almak için başvuru yapmanız ve UKVI için IELTS (Akademik ve Genel Eğitim) ya da IELTS Yaşam Becerileri gibi Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı onaylı bir Güvenli İngilizce Dil Sınavına (SELT) girerek gereken düzeyde İngilizce bilgisine sahip olduğunuzu kanıtlamanız gerekebilir.

IELTS (Akademik/Genel Eğitim) ile UKVI için IELTS (Akademik/Genel Eğitim) arasında test formatı bakımından hiçbir fark yoktur. Sınav içerik, format, zorluk düzeyi ve puanlama bakımından aynıdır. Ancak sonuçlarınızı içeren Sınav Sonuç Belgesi, Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmış resmi bir IELTS UKVI merkezinde sınava girdiğinizi göstermek için biraz daha farklı olacaktır. 

Bilgisayar ile yapılan UKVI sınavının sonuçları 5-7 gün sonra açıklanmaktadır.

Hangi formattaki sınava girmeliyim?

Öğrenciyseniz kayıt yaptırmadan önce lütfen üniversitenize / yüksekokulunuza / okulunuza danışarak hangi sınava girmeniz gerektiğini öğrenin.

Tier 4 Sponsoru olan bir üniversitede bir lisans veya yüksek lisans programına doğrudan girmek üzere bir yükseköğrenim kurumunda Öğrenci Vizesi (Tier 4) almak için başvuru yapıyorsanız kurumun belirlediği İngilizce dil düzeyini karşılamanız gerekir. Birleşik Krallık’taki tüm üniversiteler ve yüksekokullar IELTS Akademik sonuçlarını kabul eder. Yani UKVI için IELTS (Akademik) sınavına girmenize gerek yoktur ve IELTS Akademik sınav sonucunu beyan edebilirsiniz.

Öğrenci DEĞİLSENİZ lütfen sınava kayıt yaptırmadan önce başvuru yaptığınız kurumlara danışarak gereken sınav türünü öğrenin.

TestTanım
IELTS for UKVI (Academic)Başvurduğunuz üniversite ya da kurum IELTS for UKVI (Academic) istediyse bu teste başvurun.
IELTS for UKVI (General Training)Birleşik Krallık’a göç etmek istiyor ya da lisans harici eğitim almak istiyorsnaız bu teste başvurun. 
IELTS Life Skills A1Aile ya da yerleşme amaçlı Birleşik Krallık Vize ya da Göçmenlik başvurusu yapmak için İngilizce Dinleme ya da Konuşma becerilerinizi kanıtlamanız gerekiyorsa bu teste başvurun. 
IELTS Life Skills B1Süresiz oturma izni ya da vatandaşlık başvurusu için İngilzice konuşma ya da Dinleme becerilerinizi kanıtlamanız gerekiyorsa bu teste girin.

IELTS UKVI Sınavı özel ders Haluk hoca 0532 343 65 00