IELTS başarısı için yöntemler

IELTS Sınavına giren adayların hedefi  istedikleri skoru almak ya da daha önce aldıkları skorları yükseltmektir . IELTS sınavı başarısı için yapabileceğiniz bir çok şey vardır. IELTS Sınavı , İngilizce iletişimi tüm yönleri ile sınayan dünyanın her yerinde en çok tercih edilen bir sınavdır. İngilizce iletişim yeteneklerinizi ne kadar çok geliştirirseniz IELTS başarısı da o kadar artacaktır.
Sınav hazırlığını sadece kitap üzerinden  çalışma yaparak tamamlayamazsınız .

IELTS Sınavı başarısı için işinize yarayacak bazı tavsiyeler şöyledir ;

1. Başarı için profesyonel destek alın ,

Eğitim hayatı boyunca edindiğiniz  İngilizce IELTS sınavı başarısı  için yeterli olmayacaktır. Sınavın kendine göre bir mantığı olduğu için her İngilizce öğretmeni bu  konuda tecrübe sahibi olamaz . Okul ya da kurs da öğrendiğiniz genel İngilizce  sınava yapacağınız  başlangıç için kullanılabilir . IELTS Sınavı için alacağınız profesyonel yardımı seçerken , öğretmeninizin sınav ile ilgili tüm teknikleri  ve ip uçlarını bilmesi, sınav ile ilgili derinlemesine bilgi sahibi olmaları gerekmektedir . Sınava  hazırlık yaptığınız  sıra da eksik yönleriniz tespit edilmeli ve gelişmesi için gereken önlemler alınmalıdır.

2. IELTS Sınavı başarısı için sınav örneklerini inceleyin ve çözün ,

IELTS sınavı örnekleri çözmek size sınavda çıkabilecek soru tipleri  için bir pratik olacaktır. Sınav çözümlerinden sonra cevap anahtarı ile cevaplarınız karşılaştırılmalı , yaptığınız yanlışlar ve hangi bölümlerde eksiklerinizin olduğunun  ortaya çıkması için yapacağınız çalışmalar önemlidir.

3. Kendinizi sürekli olarak geliştirin ,

Kendinizi devamlı olarak geliştirin. İstediğiniz skoru alabilmek için yapacağınız çalışma en az 8 haftalık  olmalıdır. Normalde IELTS çalışmaları istediğiniz skora göre 4-12 hafta arasında gelişen bir süreçtir.

4. Sınavın writing kısmı öncesi mutlaka plan yapmalısınız. Planlama yapmak sınavın her bölümü için gereklidir , fakat en çok yazma bölümü için geçerlidir.

5. Sınav öncesi yapacağınız writing çalışmalarını mutlaka içerik ve dil bilgisi kuralları açısından bir öğretmen ile kontrol edin.

6. Speaking sınavının ilk bölümünde size genelde kişisel sorular sorulacaktır. Herhangi bir karmaşa ile sınav süresinde karşılaşmamanız için daha önceden hayatınız ile ilgili kısa notlar alın.
7. Speaking çalışmaları için sesinizi kayıt ederek çalışmalar yapın.

IELTS Online özel ders Haluk hoca 0532 343 65 00