IELTS Advice | IELTS Hazırlık önerileri | Speaking test

Speaking sınavında soruları cevaplama yöntemleri ;

Speaking sınavında ilgi alanınız dışında ya da ne söyleyeceğinizi bilemediğiniz konularda sorularla karşılaşabilirsiniz. Bu tip sorular sizi strese sokup , sınav motivasyonunuzu düşürebilir. Böyle bir durumda karşılaşırsanız bu sorunu çözebilmek için niçin cevap veremediğinizi düşünün, soruyu tam anlayıp anlamadığınıza karar verin ya da size sorulan soru ile ilgili fazla bilginiz olmayabilir.
Eğer sorunun cevabını bilmiyorsanız;
Sorular genelde günlük hayattan ya da herkesin deneyimlediği tecrübelerden oluşur. Bu tip soruları cevaplayabilmek için özel bir eğitim almak ya da bilgi sahibi olmaya gerek yoktur.
Sorular karşısında paniğe kapılmayın, sakin olun. Zaman kazanabilmek için “That’s an interesting question” “Let me think about that for a moment” gibi sorular sorabilirsiniz.
Başka bir yöntem ise sorunun tekrarlanmasını isteyebilirsiniz, şu şekilde soracağınız sorular size yardımcı olabilir. “I’m sorry, I don’t understand the question” “Can you explain the question, please?”
Fakat dikkat edin bu tip ifadeleri her soru için kullanmak doğru değildir.
Size soru sorulduğu zaman sessiz kalmayın sorulan sorunun cevabı hakkında bir bilginiz olmasa bile elinizden gelenin en iyisini yaparak bir şeyler söylemeye gayret edin.
Sorulan soruların cevabı hakkında bilginiz yoksa, yaratıcı olun ve konuşma becerinizi kullanarak konu hakkında genel kültürünüzü kullanarak kendi tecrübeniz gibi cevap verin. Önemli olan, cevap vererek dil becerilerinizi göstermek için çaba harcamanız. Unutmayın ki sınavda sınanan sizin cevabınızın içeriği değil dili nasıl kullanabildiğiniz ve fikirlerinizi nasıl ifade ettiğinizdir.
Konuşma sınavı üç bölümden oluşur. Bir soruyu istediğiniz şekilde yanıtlayamadıysanız, dikkatinizi dağıtmamaya veya strese kapılmamaya çalışın çünkü cevaplamak için başka sorularınız ve konuşma becerilerinizi göstermek için daha fazla fırsatınız olacaktır.

Sınav öncesi , IELTS sınavında kullanılan değerlendirme kriterler hakkında bilgi sahibi olun, örnek sınav sorularına ve cevaplarına baktın.
Sınav öncesi bir uzmandan yardım almak isterseniz;


IELTS online özel ders Haluk hoca 0532 343 65 00