Neden IELTS Sınavı ?

Günümüzde bir çok firma yabancı ortaklara sahip ya da yabancılarla iş yapmaktadır. Bu nedenle firmalar personelinin İngilizce bilmesini , uluslararası görüşmelere katılmasını , sunum yapmasını rapor hazırlamasını istemektedir. Akademik hayatta ise, hemen hemen dünyanın tüm üniversitelerinde eğitim dili İngilizce olarak kabul edilmiştir. Üniversiteler, öğrencilerinin dersleri ve uluslararası literatürü takip edebilmesi için İngilizceyi artık mecburi tutmaktadırlar. İş hayatında ve akademik hayatta İngilizceyi en iyi belirleyen sınav IELTS Sınavı olarak kabul edilmektedir. IELTS Sınavı bu yüzden son dönemlerin en önemli İngilizce dil yeterlilik sınavı olarak kabul edilmektedir.

IELTS Sınavının önemi ve diğer ulusal ve uluslararası İngilizce seviye belirleme sınavlarından ayıran farklar nelerdir?
*IELTS Sınavında geçme kalma yoktur, sınavın amacı, adayların İngilizceyi kullanma seviyelerini tespit etmek içindir .
*Standart ve alışık olduğumuz sınavlarda olduğu gibi IELTS Sınavı , kağıt-kalem-gözetmen unsurları ile uygulanır .
*IELTS Sınavı değerlendirme açısından en güvenilir sınavlardan biridir.
*IELTS Sınavı, 2 yıl süreyle dünyanın hemen her yerinde İngilizce seviyenizin göstergesi olarak geçerlidir.
*IELTS Sınavı içeriğinde bilgisayar ile değil karşınızda size soru soran bir examiner ile gerçekleştirilir .
*IELTS sınavı sırasında öğrenciler sınav kağıdına not alabilir ve soruların altını çizebilir.
IELTS Sınavı geleceğimizi şekillendiren önemli sınavdır, bu sınava hazırlanmaya başlamadan öncede önemli bir hazırlık süreci geçirmek gerekir.
IELTS Sınavı sonucu size ne zaman gerekiyorsa , ona göre sınava kayıt ve hazırlanma süreci gerekir. Sınav kaydını çok dikkatli hesaplamalısınız , çünkü IELTS Sınavı istediğiniz kadar girebilme olanağını size tanımasına rağmen , pahalı bir sınavdır. Gerekirse aldığınız sınav gününü belirli bir süre önce bir miktar fazladan ödeme yaparak gerçekleştirebilirsiniz. IELTS Sınavı sonuçlarının 13 gün içinde elinize ulaşacağını unutmayın. –
IELTS Sınavı 0-9 arası puanlama ile hesaplanır. Bu aralıktaki puanlar sizin İngilizce bilginizi ölçmek için iyi ayarlanmış göstergelerdir. Ortalama İngilizce bilgisine sahip olan bir kişini skoru 5,5 – 6 aralığındadır. 6-6,5 skor aralığı bir çok üniversite tarafından İngilizce yeterliliği olarak Kabul edilmektedir.

IELTS Sınavı için nasıl bir hazırlık yapılmalıdır?
Her sınavda olduğu gibi IELTS Sınavında da ne kadar çok çalışırsanız , kendinizi o kadar güvende hissedersiniz. IELTS Sınavı içerik olarak sizin İngilizce bilgi pratiğinizi ve teorik olarak İngilizce bilginizin bir karışımıdır. Bunlara ek olarak da sınav tekniklerini ne kadar bildiğiniz ölçülür
IELTS Sınavı ile ilgili hazırlanmış olan bir çok kaynak sınava çalışmanız için yardımcı olur. Bu kaynaklar ile sınav formatı ve sınav da çıkabilecek tarzda soru çeşitlerinin alıştırmalarını yaparsınız. Ayrıca sınav kayıtları sırasında size online olarak sınava hazırlanabilmeniz için gereken şifreler verilir ve bu sayede sınav hazırlığınızı kendiniz de yapabilirsiniz. . IELTS Sınavında başarılı olabilmek için sadece çok iyi İngilizce bilmek yeterli değildir , aynı zamanda İngilizce dilbilgisi de gerekir.

IELTS Sınavı online özel ders

Haluk hoca 0532 343 65 00