IELTS de nasıl başarılı olunur ?
Dünyada tahmini olarak 7000 den fazla eğitim kurumu , iş organizasyonu , devlet kurumu IELTS Sınavı sonucunu İngilizce yeterlilik göstergesi olarak tanımakta ve kabul etmektedir. Bu sayı her geçen gün de artmaktadır.
IELTS Sınavı,  Birleşik Krallık , Avustralya , Yeni Zelanda için göçmenlik başvurularında aranmakta , Amerika ve Kanada ‘ da 2000 in üzerinde eğitim kurumunda kabul edilmekte , dünyanın diğer ülkelerinde ve ülkemizde de gitgide artan bir popülerlik kazanmaktadır.
Bu derece popüler olan bir sınav için , İstanbul ‘ da çalışmalarımızı IELTS Sınavı özel ders olarak yürütmekteyiz.  Çalıştığımız öğrencileri , IELTS Sınavının 4 modülü (listening, reading, writing ve speaking ) için ya da isteklerine göre her bir modül için ayrı ayrı hazırlamaktayız. IELTS Sınavı özel ders çalışmalarımız sırasında sadece bir çok kişinin yaptığı gibi İngilizce gramer üzerinde durmamakta, aynı zamanda sınavda gerekli olan kelime bilgisi ile sınav sırasında her bir modül için gerekecek sınav teknik ve stratejilerini de geliştirmekteyiz.
Yaptığımız çalışmalar sonucu edindiğimiz tecrübeler ile , IELTS de nasıl başarılı olunur ? sorusuna bulduğumuz cevaplar şu şekildedir ;
İlk olarak ve en önemli madde IELTS sınavının içeriğini anlamanız ve sınavın nasıl uygulandığını bilmeniz gerekmektedir. Özellikle ülkemizde uygulanan sınav formatlarından soru bakımından farklı soru tiplerine sahip olan , IELTS sınavının içeriğini bilmeden sınava giren öğrenciler,  İngilizce bilgileri ne olursa olsun sınavda karşılarına ne çıkacağını bilmedikleri için sınav sırasında sıkıntı yaşamaktadırlar. O yüzden sınav öncesi mutlaka IELTS Sınavı hakkında bilgi sahibi olmalı ve uzman bir öğretmen ile IELTS Sınavı için hazırlık yapılmalıdır.
İkinci olarak, IELTS Sınavı öncesi mutlaka sınav pratiği yapılmalıdır . Adayın İngilizce seviyesi sınavda yetecek kadar  yükselmesi gerekmektedir. Bunun için mutlaka akademik ölçüde makaleler ve metinler okunmalı , filmler ve haberleri İngilizce dinleme alışkanlığı edinilmelidir.
Daha sonra ise zaman tablosu ile programlı şekilde çalışmalar yapılmalıdır. Sınavın bir bölümü çalışıldıktan sonra diğer bölüme geçildiği zaman , daha önce çalışılan bölümde belirli aralıklarla tekrar edilmelidir. Böylece kendinizde olan gelişmeye sizde şahit olacak ve daha önce zorlandığınız soru çeşitlerini daha kolay , alışkanlık edinerek çözmeye başladığınızı göreceksiniz.
Olumlu düşünün ve kendinize güvenin, eğer gerçekten yeterli çalıştığınıza inanıyorsanız sınavda yapıp yapamayacağınız ile ilgili bir kuşkunuz olmasın, mutlaka başaracaksınız ! Özellikle konuşma sınavı sırasında gözetmenden  sakın çekinmeyin , gözetmenlerin ufak tefek hataları görmediğini bilin ve hata yapmaktan kaçınmayın ve hata yaparsanız da hatalarınızdan dolayı strese girmeyin ve konuşmaya devam edin. Kendi ana dilinizde bile bazen yanlış cümleler kurup , hatalar yapabilirsiniz. Bu korkuyu yenmek için belki bir İngilizce ana dili olan arkadaş edinip onunla Skype, Google Hangout gibi kanallar ile  iletişime geçmeniz konuşma pratiğinizi arttırma açısından yararlı olur.
Kelime bilginizi arttırın, eş anlamlı  ve zıt anlamlı  kelimeler bu sınavda çok önemlidir. Metne kelime yerleştirme çalışmaları yapın , birbirleriyle aynı kökten gelen kelimeler üzerinde çalışmalar yapın , ön ek , son eklere önem verin. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri not kağıtları ile  her yere yapıştırın.
Listening bölümünde , soruları dinleme bölümünden önce size verilen zaman diliminde inceleyerek, konu başlığının ne olduğunu tahmin etmeye gayret edin. Eğer hangi konuda dinleme yapacağınızı bilirseniz , sizin için daha kolay olacaktır.
Reading bölümünde , önce soruları okuyun , anahtar kelimelere bakarak parçayı tarayın.
Writing bölümünde , temiz bir şekilde yazın , paragraf düzenine özen gösterin, kullandığınız kelimeleri seçerek akademik kelimelere önem verin, dilbilgisi kurallarına uyun. Kelime sayısı kriterine dikkat edin.
Speaking bölümünde , tam cevap vermeye gayret edin . örneklemeler ile fikrinizi destekleyin, soruyu anlamadınızsa yanlış cevap vermek yerine çekinmeyin gözetmenden tekrarlamasını isteyin,.
Son olarak da sınav sırasında sakın boş cevap bırakmayın , cevabı bilmiyorsanız bile tahmin etmeye gayret ederek cevaplayın.