IELTS (International English Language Testing System) nedir?

IELTS Sınavı birçok ülkede Üniversiteler ve uluslararası şirketler tarafından kabul edilen; adayların Reading (okuma), Writing (yazma), Listening (dinleme) ve Speaking (konuşma) becerilerinde İngilizce yeterliklerini ölçen University of Cambridge English for Other Languages (ESOL), British Council ve International Develeopment Programme of Australian Universities (IDP) iş birliği ile sunulan , İngilizcenin en iyi ölçüldüğü bir sınavdır. IELTS Sınavı , ülkemizde Üniversiteler tarafından , lisans ve yüksek lisans eğitimleri için , bazı özel ve kamu şirketi tarafından kabul edilmektedir.

IELTS Sınavı , ‘ AcademicGeneral Training  ,  IELTS A1 ,UKVI IELTS olmak üzere 4 ayrı formatta uygulanmaktadır.  Academic Training , Akademik eğitim almak isteyen adaylar için, General Training ise bazı ülkelere göçmenlik başvurusu yapmak isteyen adaylar için geçerlidir. Academic ve General Training de , Listening (Dinleme) ve Speaking (Konuşma) bölümleri aynı iken , Reading (Okuma) ve Writing (Yazma) bölümleri ise farklıdır.

IELTS Sınavı süresi, Speaking (Konuşma) bölümü hariç yaklaşık 2 saat 45 dakikadır, Speaking (Konuşma) bölümü 11-14 dakika sürer, üç ayrı bölümden oluşur. IELTS Sınavı 1 – 9 arası puanlanır.

Online IELTS özel ders ,

Haluk hoca 0532 343 65 00