IELTS Sınav için öneriler

IELTS sınavı İngilizce dil yeteneğini ve bilgisini ölçen en güvenilir sınavdır. IELTS sınavı , çok teknik ve bol pratik yapılarak hazırlanılması  gereken bir sınavdır. IELTS Sınavı , için hazırlık yapan öğrencilerin sınava hazırlanmadan önce sınav hakkında bilgi sahibi  olması gerekir. IELTS  Sınavı , konu , şekil ve soru açısından  farklı  içeriğe sahip  bir sınavdır.

IELTS Sınavı içeriği ve soru şekilleri açısından karşılaştıkları sorunları şöyle sıralayabiliriz.

Reading ya da listening sorularında soru öncesi verilen açıklamaları dikkatle okuyun, “not more than 3 words “ gibi bir açıklama gördüğünüzde sizden cevap olarak en çok 3 kelime yazmanız beklenmektedir, eğer İngilizce bilginizi göstermek için 3 den çok kelime ile cümle kurmaya kalkarsanız , o soru yanlış olarak değerlendirilir.

Writing task 1 ve task 2 için kullanmanız gereken kelime sayısı bellidir. Task 1 için 150 , task 2 için 250 kelime kullanmanız gerekir , bu limitlerden az kullanacağınız kelimeler writing puanınızı düşürecektir.

– İngilizce bilginizi göstermek için writing bölümünde yazacağınız essay ya da report çok uzun olursa , yanlış cümleler kurararak , konu dışı kalma olanağınız olur . Dikkat ederseniz task 1 de sizden “ main features “ kullanarak çalışmanızı tamamlamanız istenmektedir. Çok detaya girmek rapor tekniği açısından doğru değildir. Aynısı task 2 için de geçerlidir,  yazacağınız essay  kısa bir giriş , 2 veya 3 body ile kısa bir conclusion bölümlerini içermelidir.

Writing  ve speaking bölümlerinde , verilen konuyu anlamayabilirsiniz. Speaking bölümünde verilen konuyu ya da sorulan soruyu anlamadığınız takdir de examiner’ a sorun. Writing  bölümünde ise anlamadığınız konu hakkında yazmak  doğru değildir. Konu içeriğinden farklı şeyler yazmaya devam ederseniz sınav kağıdınız istediğiniz gibi değerlendirilmez.

Writing bölümü için , ezberlediğiniz cümle kalıpları ile bir kompozisyon oluşturmaya çalışmak doğru değildir. Sınavınızı değerlendiren kişiler profesyonel kişilerdir, kurduğunuz cümlelerden , cümlelerin size ait olup olmadıklarını anlayabilirler

Speaking sınavında aksanınızın İngiliz aksanı olması önemli değildir, önemli olan telaffuzdur. Aksan yüzünden puan kaybetmezsiniz. İngilizce dil yapısı olarak her dil yapısına uymayabilir o yüzden aksan değil telaffuza önem verilir.

Speaking ve writing bölümünde savunduğunuz fikirler iyi savunulduğu takdirde , fikrin ne olduğu önemli değildir. Önemli olan fikri doğru ifade edebilmeniz ve savunabilmenizdir .

Writing bölümünde kullandığınız gramer yapıları ve bağlaçlarınız çok önemlidir. Gramer yapılarınızı ve bağlaçları yerinde , anlamına uygun şekilde kullanmanız size puan kazandıracaktır. Bağlaçları çok kullanırsam iyi puan alırım zihniyeti yanlıştır , çok bağlaç kullanmaya çalışmak cümlelerin anlamını düşürebilir , buna da dikkat etmeniz gerekir.

IELTS Sınavı başarısı için bol pratik yaparak , sınav şeklini iyi bilmek ve uzman bir öğretmenden destek almak gerekir.

Online IELTS özel ders ,

Haluk hoca 0532 343 65 00