EĞİTİM ve ÖĞRETİM
Kur Sistemi:
Yabancı dil hazırlık eğitimi, Avrupa Dil Portfolyosu (European Language Portfolio) çerçevesinde, sırasıyla “Başlangıç” (A1), “Temel” (A2), düzeylerini kapsayan “A kuru”, “Orta Öncesi” (B1) ve “Orta” (B2) düzeylerini kapsayan “B kuru” olmak üzere birbirini tamamlayan iki kurdan oluşmaktadır. Her kur, 16 (on altı) haftalık bir eğitim-öğretim süresini kapsar.
Seviye Tespit ve Yeterlik Sınavı sonucunda, yabancı dil bilgileri, Yabancı Diller Yüksekokulu Yönetim Kurulu’nun kararı ile belirlenmiş başarı düzeyinin altında olan öğrenciler, Yabancı Dil Hazırlık Programı’na, uygun kur düzeyinden devam ederler. Öğrencilerin Yabancı Dil Hazırlık Programı’ndaki sınıflandırmaları, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı’ndan aldıkları puanlara göre yapılır. Sınava girmeyen öğrenciler “A” kuruna yerleştirilir. Yeterlik sınavına girip geçemeyen öğrenciler ise “B” kuruna yerleştirilir.


Ölçme ve Değerlendirme:
“A” kuru boyunca dört ara sınav ve bir kur bitirme sınavı yapılır. Kur bitirme sınavına girebilmek için dönem boyunca yapılan dört ara sınavdan 100 (yüz) tam puan üzerinden 60 (altmış) ve üstü ortalama puana sahip olmak esastır. Kur bitirme sınavından 100 (yüz) ta puan üzerinden 60 (altmış) ve üstü puan alan öğrenciler bir üst kur olan “B” kuruna devam edebilirler.
“B” kuru boyunca dört ara sınav ve kur sonunda Hazırlık Bitirme Sınavı yapılır. Bu sınava girebilmek için dönem boyunca yapılan dört ara sınavdan 100 (yüz) tam puan üzerinden 60 (altmış) ve üstü ortalama puana sahip olmak esastır.
Hazırlık Bitirme Sınavı geçme notu; eğitim-öğretimi kısmen (%30) İngilizce olan bölümler için 60 (altmış) ve üstü, tamamen (%100) İngilizce olan bölümler (İngilizce Öğretmenliği, Amerikan Kültür ve Edebiyatı, İngilizce İşletme) için 70 (yetmiş) ve üstü puanlardır.


Başkent Üniversitesi İngilizce yeterlilik sınavı özel ders, hazırlık sınıfı derslerine takviye, PTE sınavı özel ders, Haluk hoca 0532 343 65 00