THY Yardımcı Pilotluk Dil sınavı

Pte özel ders

Türk Hava Yolları düzenli aralıklarla yetiştirmek üzere pilot alımı yapmaktadır. Pilot olabilmek için aşağıda tabloda göreceğiniz uluslararası geçerliği olan bir yabancı dil sınavından istenilen skoru almanız gerekmektedir. THY’nin 15.08.2023 tarihinde yayınladığı ilana göre adayların PTE , IELTS veya TOEFL sınavlarından birine girmeleri ve aşağıda tabloda belirtilen geçerli puanı almaları gerekmektedir. 

THY’de Pilot Olabilmek İçin Gerekli Yabancı Dil Puanı

Türk Hava Yolları bünyesinde pilot olabilmek için alınması gereken puanları tabloda belirtilmiştir. Bu tablo incelendiği zaman bu sınavlardan en kolay ve pratik olanın PTE Akademik sınavı olduğu görülür. PTE Akademik sınavı diğer sınavlara göre bir çok avantaja sahip hazırlanma süresi kısa, istediğiniz kadar sınava girme şansınızın olduğu, çok kısa sürede sonucu açıklanan bir sınav olarak dikkat çekmektedir. PTE Akademik sınavından 46 puanı rahatlıkla alabilirsiniz. Online özel ders çalışmalarımız ile size uygun saatlerde ve yolda zaman harcamadan kesin sonuca maksimum 16 ders de ulaşabilirsiniz.

TOEFL (IBT)60 (speaking : min.18)
IELTS (Akademik veya Genel)6 (speaking : min.6)
PTE (Akademik)46 (speaking : min.46)

Yukarıdaki tabloda dikkat edilmesi gereken nokta sınavların konuşma bölümlerinden istenen asgari puanlardır. Mesela TOEFL IBT sınavından 60 puanın üstünde dahi alsak eğer konuşma bölümünden 18 puandan daha düşük almamamız gerekiyor.

2. pilotluk için, önce PTE, IELTS veya TOEFL sınavlarından birine girip istenen minimum puanı almanız, sonrasında ise DLR1 sınavında bulunan İngilizce modülünü geçmeniz gerekmektedir. Yani yabancı dil seviyenizin değerlendirilmesi amacıyla iki çeşit sınava girmelisiniz.

PTE; TOEFL veya IELTS sınavından listening, reading, speaking, writing bölümleri vardır. Girdiğiniz sınavdan istenilen puanı aldıysanız DLR için kelime bilgisi ve İngilizce mülakat çalışmalarına ağırlık vermeniz gerekir.

DLR1 sınavındaki İngilizce modülünün ortalama %70-80’ini eş anlamlı kelimeler ve deyimler geri kalan kısım ise %20-30 kelime ve gramer bilgisi içermektedir.

Pilot adayları için Online PTE özel ders Haluk hoca 0532 343 65 00