PTE Academic sınavı, İngilizce 4 genel dil becerisini ölçen ve ÖSYM denkliği  bulunan, en sık uygulanan, en kısa sürede istediğiniz kadar ücretsiz sonuç raporu veren İngilizce dil yeterlilik sınavıdır. PTE Academic sınavı sonucu yüksek lisans, doktora, hazırlık atlama veya yurtdışı eğitim için veya  İngiltere, Avustralya ,Yeni Zelanda ‘ ya göçmenlik için vize başvurularında kullanabilmektedirler.

PTE Academic sınavının farkı

  • En sık seansa sahip dil yeterlilik sınavıdır. Türkiye genelinde 4 şehirde haftalık ortalama 80 sınav oturumu uygulanmaktadır.
  • Sınava 24 saat kalana kadar kayıt olunabilmekte ve yapay zeka skorlama teknolojisi sayesinde adayların sınav sonuçları başvuru sürelerine göre çok kısa zaman içinde açıklanmaktadır. Sınavın tüm bölümleri yapay zeka tarafından değerlendirilmektedir.
  • PTE Academic, 4-6 kişilik sınav odalarında, sağlık güvenliği kapsamında özel akustik ses yalıtımı yapılmış kabinlerde alınmaktadır.

Amerika: Harvard, Yale MIT ve Stanford University’nin de aralarında bulunduğu 2000 üniversite kabul etmekte.

İngiltere: Pre-sessional, foundational, degree ve above degree dahil tüm eğitim başvurularında ve tüm vize başvurularında istisnasız  kabul edilmektedir.

Kanada:  Kanada üniversitelerinin 91%’i kabul etmekte.

Avustralya: Tüm üniversiteler kabul etmekte. Ayrıca tüm vize ve göçmenlik başvurularında kabul edilmekte.

İrlanda: Üniversitelerin istisnasız tamamı kabul etmekte.

Almanya: Üniversitelerin 75%i kabul etmekte.

Pte Sınavı özel ders;

Çalışmalarımız online olarak zoom üzerinden yapılmaktadır. Özel ders çalışmalarımız Pte sınavı ile bire bir eş olan yapay zeka uygulaması üzerinden yapılmaktadır. Çalışmalarımız sırasında sınavda gerekecek bazı teknikler verilerek kursiyerin en yüksek puanı alması hedeflenir. Kullandığımız uygulama bire bir sınav ile aynı soru ve değerlendirme aşamalarına sahip 100 tane full mock test ile her bir bölüm için ayrı ayrı hazırlanmış çok sayıda sectional mock testler de içermektedir. Her bir bölümün çalışmasından sonra kursiyerlerin kendi kendilerine çalışabilecekleri çok sayıda pratik de vardır. Tüm çalışma ve sınav pratikleri yapay zeka tarafından değerlendirilerek kursiyerin sınav öncesi alacağı puan yaklaşık olarak belli olur. Sınava girmeden kursiyerlere haftalık vereceğimiz prediction file ile o hafta sınavda çıkma ihtimali olabilecek sorulara çalışmalarına kursiyerleri yönlendirmekteyiz.

Pte özel ders Haluk hoca 0532 343 65 00

1.Pte Sınav formatı

PTE Academic sınavı   dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerinin  ölçüldüğü  bilgisayar tabanlı bir sınavdır. Pte sınavı 2 saat sürmekte ve toplam 20 bölümden 60/62 soru çıkmaktadır.

Sınav süresi:

PTE sınavı, tek oturumdan oluşan yaklaşık iki saatlik bir zaman diliminde  tamamlanır. Sınavda katılımcıların önündeki her bir ekranda o anki bölüm için ne kadar süreniz kaldığını gösteren bir sayaç vardır. Diğer katılımcıların da olduğu bir sınav salonundaysanız, güvenlik nedeni ile her birinize farklı bir sınav grubu verilecektir. Diğer katılımcılar sizden daha hızlı ya da yavaş ilerliyorlarsa paniğe kapılmanız gereksiz.. Kendi ekranınıza ve ne kadar sürenizin kaldığına odaklanınız.

Molalar :

PTE Sınavının  2. bölümünden  (Reading) sonra katılımcılara kısa bir mola verme hakkı tanınır . Yapmanız gerekenler uygun zamanda ekranınızda görünecektir. Mola vermek için, ekranınızda görünen ve yapılması istenenleri izlemeniz yeterlidir . Molanın süresi 10 dakikadır, bu süreye sisteme girişiniz ve masanıza dönüşünüzü kapsayan süreç te dahildir.  10 dakika olan mola iznini  aşarsanız, aştığınız kadar süre sınavınızın bir sonraki bölümünden düşülecektir. Şayet mola vermek istemiyorsanız, mola süresi sınav sürenize katılmayacak ve süre uzamayacaktır .  

Cevapları kontrol etme :

Sorunuza cevap verip Next (N) butonuna tıkladıktan sonra, önceki sorulara dönüp yanıtlarınızı değiştiremezsiniz.
Sınav sonunda cevaplarınızı kontrol etme gibi bir hakkınız yoktur.

Dinleme soruları :

Bazı sorular İngilizce konuşmaları kavrama  yeterliliğinizi ölçer. Sınavda İngiliz, Amerikan ve Avustralya İngilizcesi gibi çeşitli aksanlar kullanılmaktadır. Ses ve video dosyalarını sadece bir kere dinleyebileceksiniz; her bir dosyada sesi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Sınavda ses/video dosyalarını tekrar devreye sokamazsınız.

Konuşma soruları :

Bazı sorular İngilizce konuşma yeterliliğinizi ölçer. Mikrofona konuşup yanıtınızın kaydedilmesi  istenecektir. Yanıtlarınızı  tekrar kaydedemezsiniz. Uyarı sinyalini duyduktan sonra, üç saniye içinde soruyu yanıtlamazsanız, cevabınız kaydedilmeyecek ve bir sonraki soruya geçmeniz gerekecektir.

Yazma soruları:

Bazı sorular İngilizce yazma yeterliliğinizi belirler. Cevaplarınızı İngiliz ya da Amerikan İngilizcesi gibi yaygın imlâ kurallarından herhangi birini kullanarak yazabilirsiniz. Her soruya belli bir süre içinde yanıt vermeye başlamalısınız. Eğer bu süre içinde soruyu yanıtlamazsanız, bir sonraki soruya geçmek mecburiyetinde kalırsınız. 

PTE-YDS Eşdeğerlik Tablosu

PTE Akademik /  YDS
90                              100
87                              95
84                              90
81                               85
78                              80
75                              75
71                              70
67                              65
55                              60
50                              55
45                              50
38                              45
30                              40

PTE sonuçlarının diğer sınavlar ile karşılaştırılması:

PTE :58-60 = IELTS : 6.5 = TOEFL IBT : 80-85

Adana Pte özel ders , Adıyaman Pte özel ders , Afyon Pte özel ders , Ağrı Pte özel ders , Amasya Pte özel ders , Ankara Pte özel ders , Antalya Pte özel ders , Artvin Pte özel ders , Aydın Pte özel ders , Balıkesir Pte özel ders , Bilecik Pte özel ders , Bingöl Pte özel ders , Bitlis Pte özel ders , Bolu Pte özel ders , Burdur Pte özel ders , Bursa Pte özel ders , Çanakkale Pte özel ders , Çankırı Pte özel ders , Çorum Pte özel ders , Denizli Pte özel ders , Diyarbakır Pte özel ders , Edirne Pte özel ders , Elazığ Pte özel ders , Erzincan Pte özel ders , Erzurum Pte özel ders , Eskişehir Pte özel ders , Gaziantep Pte özel ders , Giresun Pte özel ders , Gümüşhane Pte özel ders , Hakkari Pte özel ders , Hatay Pte özel ders , Isparta Pte özel ders , İçel Pte özel ders , İstanbul Pte özel ders , İzmir Pte özel ders , Kars Pte özel ders , Kastamonu Pte özel ders , Kayseri Pte özel ders , Kırklareli Pte özel ders , Kırşehir Pte özel ders , Kocaeli Pte özel ders , Konya Pte özel ders , Kütahya Pte özel ders , Malatya Pte özel ders , Manisa Pte özel ders , K.maraş Pte özel ders , Mardin Pte özel ders , Muğla Pte özel ders , Muş Pte özel ders , Nevşehir Pte özel ders , Niğde Pte özel ders , Ordu Pte özel ders , Rize Pte özel ders , Sakarya Pte özel ders , Samsun Pte özel ders , Siirt Pte özel ders , Sinop Pte özel ders , Sivas Pte özel ders , Tekirdağ Pte özel ders , Tokat Pte özel ders , Trabzon Pte özel ders , Tunceli Pte özel ders , Şanlıurfa Pte özel ders , Uşak Pte özel ders , Van Pte özel ders , Yozgat Pte özel ders , Zonguldak Pte özel ders , Aksaray Pte özel ders , Bayburt Pte özel ders , Karaman Pte özel ders , Kırıkkale Pte özel ders , Batman Pte özel ders , Şırnak Pte özel ders , Bartın Pte özel ders , Ardahan Pte özel ders , Iğdır Pte özel ders , Yalova Pte özel ders , Karabük Pte özel ders , Kilis Pte özel ders , Osmaniye Pte özel ders , Düzce Pte özel ders ,

Yapay zeka uygulaması ile pratik ve bire bir sınav uygulaması içeren online Pte özel ders için Haluk hoca 0532 343 65 00