PTE Sınavı özel ders

PTE Academic sınavı nedir?

PTE Academic (Pearson Test of English Academic) sınavı iş ve eğitim amaçlı İngilizce seviyenizi ölçmek için ülkemizde ve yurtdışında en çok tercih edilen sınavdır.

Niçin PTE sınavı ?

PTE sınavı hem ülkemizde hem de yurtdışında kabul ve tercih edilen bir sınavdır.

Ülkemizde PTE nin en çok tercih edilme sebeplerinden birisi ise bu sınav YÖK tarafından  YDS veya YÖKDİL sınavına denk olarak  kabul edilmektedir.

Bunun yanı sıra tüm devlet ve vakıf üniversiteleri de  hazırlık sınıfı muafiyet için , yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde İngilizce dil yeterliliği için PTE sınavını kabul etmektedir.

PTE sınavı yurtdışında da iş, göçmenlik ve eğitim başvurularında IELTS ve TOEFL gibi kabul edilen bir sınavdır.

PTE nasıl içeriği ?

PTE Academic sınavı bilgisayar ortamında ve sadece Pearson tarafından yetkilendirilmiş sınav merkezlerinde yapılan bir sınavdır.

Sınav içerik olarak konuşma, yazma, dinleme ve okuma becerilerinizi test eder. Yaklaşık 3 saat sürer ve değerlendirmesi tamamen yapay hafıza tarafından yapılır. Bu nedenle, sınav sonucu sadece bir kaç gün içinde açıklanır.

PTE academic sınavı üç bölümden oluşur:

  • Speaking and writing – Yaklaşık 90 dakika sürer. 
  • Reading – Yaklaşık 40 dakika sürer. 
  • Listening – Yaklaşık 50 dakika sürer. 

Haftanın 7 günü sınava istediğiniz kadar katılabilirsiniz. 2 sınav arası en az 5 gün olmalıdır. Sınav sonuçları 5 gün içerisinde açıklanır.

PTE sınavında puanlama nasıl yapılır?

PTE puanlaması 10 ile 90 arasındadır. PTE sınav sonucu üç bölüm için ayrı ayrı ve bütün bölümlerin ortalamasından oluşan genel puan şeklinde açıklanır.

PTE Sınavı özel ders çalışmalarımızı online olarak size uygun saatlerde yapıyoruz. İstediğiniz saatte ve yerinizin konforunda online özel derse katılabilirsiniz.

PTE Academic online özel ders Haluk hoca 0532 343 65 00