Yüksekokulun vizyonu ve misyonu ile uyum içerisinde olan İngilizce Hazırlık Programının müfredatının temel hedefi öğrencilere etkin bir dil öğrenim süreci sağlamaktır. Müfredatın her unsuru (izlence, ders materyalleri, ölçme ve değerlendirme modeli vb.) birbirleri ile uyumludur.

Öğrencilerin dilsel ve akademik ihtiyaçlarını karşılamak

Müfredatın temel amacı öğrencilerin gelecekte, kayıtlı oldukları eğitim programlarında sürdürecekleri akademik çalışmaları için gerekli olan dilsel bilgi ve becerileri sağlamaktır. Hazırlık programını başarıyla tamamlamış olan öğrenciler kayıtlı bulundukları eğitim programlarında ihtiyaç duyacakları; okuduğunu anlama, ders dinlerken not alma, farklı türlerde metin yazma ve sözlü iletişim gibi beceri ve stratejiler ile donatılmış olurlar.

Bağımsız öğrenmeyi desteklemek

Dil eğitiminin yalnızca sınıfla sınırlı olmadığını düşünüyoruz. Bu sebeple, öğrencilere, dil öğrenimlerini sınıf dışarısında da destekleyebilecek stratejileri de kazandırmak için çalışırız. Bu sebeple nihai hedefimiz öğrencilerin dijital ve çevrimiçi kaynaklar, kütüphaneler, bilgisayar laboratuvarları vb. Gibi farklı kaynaklardan faydalanarak kendi eğitimlerinin sorumluluğunu ellerine almalarını sağlamaktır.

Bireysel rehberlik sağlamak

Dil öğrenim sürecindeki başarıyı sürdürebilmek için her bir öğrencinin bireysel farklılıkları ve ihtiyaçları gerek akademik danışmanlarınca, gerekse de dersleri yürüten akademik personelce dikkate alınmalıdır.

Yabancı Diller Yüksekokulundaki her bir grup öğrenciye, kendilerine dönüt, destek ve rehberlik gibi destekleyici hizmetlerde bulunan bir akademik danışman atanır. Ek olarak, tüm öğretmenlerin belirlenmiş “görüşme saatleri” (office hours) öğrencilerin ihtiyaç duydukları dersler hakkında rehberlik talep etmelerine olanak tanır.

Öğrenme çıktıları

Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metni (CEFR)  müfredatın kazanım hedeflerinin belirlenmesi ve İngilizce Hazırlık Programının izlencelerinin hazırlanmasında temel dayanak noktasını oluşturur. Müfredat, farklı dil düzeylerinde erişilecek olan öğrenme hedefleri hakkında bilgi verirken her bir kalemin gerçekleştirilmesi için atanması gereken olası süreyi de belirtir. Tüm bunlar ilgili İzlence Belgesinde ayrıntılı olarak belirtilmiştir.

Temel KullanıcıA2I. KURKişisel, aile, alışveriş, iş ve yakın çevre ile ilgili konularda çok
sık kullanılan temel deyimleri ve cümleleri anlayabilir.
Bildiği, alışılmış konularda doğrudan bilgi alışverişinde
bulunarak basit düzeyde iletişim kurabilir.
Basit bir dil kullanarak kendi özgeçmişi ve yakın çevresi
hakkında bilgi verebilir ve anlık gereksinimleri karşılayabilir
Bağımsız KullanıcıB1II. KURGünlük yaşamda, işte ya da okulda, sık karşılaştığı ve tanıdık
olduğu konulara dayalı yazılı ve sözlü ifadeleri ana hatlarıyla
anlayabilir.
Seyahatlerde, dilin konuşulduğu yerlerde karşılaşılabilecek
çoğu durumların üstesinden gelebilir.
Kişisel ilgi alanları doğrultusunda ya da bildiği konularda,
basit, ancak fikirler arası bağlantıların oluşturulmuş olduğu
metinler yoluyla kendini ifade edebilir.
Yaşadığı olayları ve deneyimlerini aktarabilir; düşlerinden,
umutlarından ve isteklerinden söz edebilir, gör
B1+III. KUR
B2IV. KURSoyut ve somut konulara dayalı karmaşık metinlerin ana fikrini
anlayabilir, kendi uzmanlık alanı olan konularda teknik
tartışmalar yürütebilir
Çok zorlanmadan, belli ölçüde doğal ve akıcı bir dil kullanarak
anadilde konuşan birisiyle iletişim kurabilir.
Farklı konularda, ayrıntılı ve anlaşılır bir şekilde kendini ifade
edebilir ve bir konunun olumlu ve olumsuz yönlerini ortaya
koyarak kendi bakış açısını yansıtabilir.

İngilizce Hazırlık Programı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesindeki İngilizce Hazırlık Programı, öğrencilerin aldıkları teorik ve uygulamalı İngilizce eğitimleri neticesinde, onları İngiliz diline hakim, bu dilde yaşanan gelişmeleri yakından takip edebilecek, akademik araştırmalar yapabilecek, kitap, metin gibi yazılı kaynakları çevirebilecek, yabancı kaynakları uluslararası düzeyde izleyip kullanabilecek, dil iletişimini kültürlerarası etkin olarak etkin bir biçimde kullanabilecek bireyler olarak yetiştirir.
 
İngilizce hazırlık sınıfından oluşan okulumuz, teori ve pratiği harmanlayarak öğrencilerin edindikleri bilgi ve becerileri pekiştirmelerini sağlar. Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan öğrenciler İngilizce’yi Avrupa Ortak Dil Kriterleri (CEFR) standardına göre bağımsız kullanıcı düzeyinde etkin bir biçimde kullanabilecek donanıma sahip olur. Bu amaçlara ulaşmak için öğrencilere İstanbul Gelişim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu uzaktan eğitim sistemi “IGUSFOL” derslerinin internet ortamında takip edilmesi, sınavların bir kısmının internet ortamında yapılması, öğretmen-öğrenci iletişimi, ders notu, video paylaşımı gibi imkânlar tanınır.  Tanınan bu imkânlarla öğrenciler zaman ve mekândan bağımsız sınırsız öğrenme olanakları tanışıp, daha etkin bir öğrenme süreci geçirir.
 
Yüzü aşkın ülkede İngilizce eğitimine destek veren “Your Learning Place” uygulaması okulumuzda da uygulanmaktadır. İnternet ortamında öğrencilerin İngilizce tüm dil becerilerini geliştirmeleri için sınırsız içerik sunan Your Learning Place, bu sayede öğrencilerin daha hızlı öğrenimini sağlamaktadır.  Bunlara ek olarak dünya çapında tanımış ve markalaşmış “Pearson” tarafından akredite olan İngilizce Hazırlık Okulumuz ve Cambridge Üniversitesi ve Michigan Üniversitesi ortak çalışması olan CAMLA desteği ile yapılan İngilizce Hazırlık Programı  sınavlarımız dünya standartlarında eğitim anlayışımızı ortaya koymaktadır. Türk ve yabancı eğitimci kadrosu ve üniversitenin uluslararasılaşma standartlarındaki eğitimi ile  yapılan İngilizce Hazırlık Programı öğrencilerinin İngilizce dil yeterliliğine ulaşması sağlanmaktadır. 

   
 
Gelişim Üniversitesi hazırlık muafiyeti için Pte sınavı özel ders  

CAETOEFL iBTPTE AkademikYDSİGÜYET
(YeterlikSınavı)
C72556070

Yeterlik Sınavı (IGUYET)

Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde yer alan İngilizce ve Rusça Hazırlık Programları’na kayıtlı öğrenciler akademik yılın başlangıcında yapılan Yeterlik Sınavı’na (IGUYET) katılma hakkına sahiptirler. Avrupa Ortak Dil Portföyüne (CEFR) göre B2 düzeyindeki bu sınav dört becerinin (okuma, yazma, dinleme, konuşma) ölçülmesini kapsar.

Öğrencinin 100 puan üzerinden değerlendirilen bu sınavda başarılı sayılabilmek için 70 puan ver üzeri alması gerekir.
Sınavın planı ve bileşenlerin ağırlıkları aşağıdaki gibidir:

BİLEŞENAĞIRLIKPUANSÜRE
Language Elements%202020 dk.
Reading%202030 dk.
Writing%202045 dk.
Listening%202025 dk.
Speaking%2020
TOPLAM%100100120 dk + Speaking mülakatı

Yeterlik Sınavı için mazeret sınavı düzenlenmez. Yeterlik Sınavı sonucu, öğrencinin yabancı dil düzeyi için referans oluşturur.

Yeterlik Sınavı Örnekleri

Aşağıdaki bağlantılarda geçmiş yıllarda yapılmış olan Yeterlik Sınavlarından bazı örnek sorular bulabilirsiniz.

Gelişim Üniversitesi hazırlık sınıfı ve PTE sınavı için özel ders 0532 343 65 00