Proficiency Sınavı Öğretmeni

 

Proficiency sınavı üniversite kazanan öğrencinin İngilizce seviyesini ölçerek sınava giren öğrencinin hazırlık sınıfını geçmesine veya hazırlık sınıfını okuyarak İngilizce eğitim almasına ihtiyaç olup olmadığını belirleyen bir sınavdır. Her üniversite İngilizce yeterlilik sınavını kendi iç bünyesinde hazırlar ve sınav genelde İngilizcenin dört yeteneği olan okuma , yazma , dinleme ve konuşma bölümlerini içerir.


İngilizce yeterlilik sınavı  hazırlık süreci öğrencinin ÖSYM sonucu  kazandığı üniversite belli olduktan sonra, kayıtlar yapıldıktan sonra  eğitim dönemi öncesi başlayıp kısa dönem süren bir dönemdir. 

İngilizce seviyesi orta seviye altında olan bir kişi kısa bir zaman içinde yeterlilik sınavında başarı  için gereken İngilizce bilgisini  yeterli düzeye getiremez. Proficiency sınavı her üniversite tarafından kendi bünyelerinde hazırlanır ve   genelde orta üstü ya da ileri İngilizce seviyesindedir. Lisede İngilizce eğitim veya  İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrenciler İngilizce yeterlilik sınavı çalışmasında diğer öğrencilere  göre daha avantajlıdır. Proficiency sınavı amaç olarak öğrencinin  kazandığı bölümde İngilizce derslerinde zorlanmadan başarılı olup olamayacağını  ölçme amaçlıdır.  Proficiency sınavında başarılı olabilecek seviyede İngilizce bilgisi olan bir öğrencinin  hazırlık sınıfı okuması zaman ve para açısından kayıp  demektir. İngilizce yeterlilik sınavı  çalışmalarında en güvenilir ve sizi başarıya götürecek yol,   konuyu bilen bir öğretmen ile sınav  hazırlığı yapmanızdır.
Proficiency özel dersi alarak  yapılan hazırlık  başarı oranı en yüksek eğitim ve hazırlık yöntemidir. Sınav hazırlık çalışmalarımız   öğrenciye göre belirlenen uygun saat ve günlerde yapılmaktadır. Toplam ders saat sayısı, öğrencinin İngilizce alt yapısına ve seviyesine bağlı olarak değişir.